Posted on

Legjobb társasjátékok felnőtteknek

Legjobb társasjátékok felnőtteknek

A legjobb társasjátékok felnőtteknek…..azok, amik tényleg felnőtteknek valók

Azt már biztosan mindenki belátta, hogy játszani jóóóó, függetlenül attól, hogy hány éves, milyen nemű, milyen érdeklődésű az ember.

A társasjáték szerencsére nem megy ki a divatból. De most még ráadásul az is kiderült, hogy nemcsak klassz móka, de hosszú távon hasznos is, jó hatású mentális egészségünkre. Nem kell tehát nagyon retrósnak érezni magadat, ha egy videójáték helyett inkább a jól bevált kis figurás-kártyás, táblás játékokra szavazol.

A legjobb társasjátékok felnőtteknek – játsszunk felnőtteset

Rendben, szuper, nemcsak vicces, hanem értelme is van – de mégis, mik lehetnek a legjobb társasjátékok felnőtteknek? Persze, ott vannak az örökzöld slágerek, az Activitytől a Scrabble-n át a Catan Telepeseiig.

De tudod, mi a baj ezekkel? Nyilván egyébként jól el lehet lenni velük, nem vitatom, hogy ne lenne létjogosultságuk. De…

De gondoljuk egy kicsit tovább a kérdést. Valami ezekből a kifejezetten felnőttek számára készült társasjátékokból hiányzik. Van a fentebb feltett kérdésben egy szó, amiről ezek mintha egy kicsit elfeledkeznének. Ez a szó a “felnőtteknek”. És az előbb említettekkel szerintem az a legfőbb baj, hogy nem igazán veszi komolyan ezt a szót. Vagy legalábbis nem úgy, ahogyan lehetne. Mert az, hogy valaki felnőtt, nem csak azt jelenti, hogy nagyobb a szókincse, és bonyolultabb, absztraktabb feladatokat is képes megoldani. Legalábbis a gyerekekhez képest.

Mégis, mit szokott takarni az a 18+-os karika? Mi az, ami nem véletlenül pont ez után az életkor után válik hivatalosan is elérhetővé? Igen, kimondom, kendőzetlenül: a szexre gondolok.

Mert az erotikához, szexuális játékokhoz azért nemcsak fizikailag kell felnőni. Minél mélyebbre ás benne valaki, annál bonyolultabbnak fog tűnni. A párkereséstől, csábítási trükköktől kezdve a másik fél kielégítésén át a szexuális frissesség, változatosság megőrzéséig, nagyon sok aspektusa van ennek…

De mindezt lehet játékosan is felfogni. Sőt, kettő az egyben, összekötve a kellemeset a hasznossal, ismerkedhetünk, csábíthatunk, kapcsolatot frissíthetünk érzékiséggel is – meg persze erotikus játékokkal.

Amondó vagyok tehát, a legjobb társasjátékok felnőtteknek a felnőtt, erotikus témájú társasjátékok – is – lehetnek.

Legjobb társasjátékok felnőtteknek

A legjobb társasjátékok felnőtteknek – mert felnőttnek lenni jó

Mert felnőttnek lenni egyrészről a felelősségteljes, megfontolt gondolkodást jelenti. De másrészről azt, hogy testileg és szellemileg is éretté vált az egyik legizgalmasabb téma űzésére és befogadására. És – emiatt is – felnőttnek lenni jó. Miért is ne használnánk ki, ha végre tényleg lehetőségünk nyílik rá? És tudod, mi a legjobb? Az, hogy erre nemcsak én jöttem rá. Így szerencsére léteznek tényleg szuper, igazán felnőtteknek szóló társasjátékok, amelyekből ki-ki ízlése, kedve szerint válogathat. És hogy ezek közül melyik/melyek a legjobb/legjobbak? Ennek eldöntése már csak rajtad múlik.