Posted on

Társasjáték fajták

Társasjáték ajánló felnőtteknek

“A társasjáték jellemzően beltéri, két vagy több személy által játszott játék, amelyben a részt vevő játékosok az adott játék szabályainak betartásával valamilyen cél elérésére törekednek, rendszerint egymással versenyezve.”(Wikipédia)*

Társasjáték fajtái #1

“A társasjáték jellemzően beltéri…”

Az egyik legizgalmasabb társasjátékfajta nem igényel különösebben igényes helyszínt. Sőt! Minél kisebb, annál jobban tudja erősíteni az intimitás érzését. Egy félhomályos, kellemesen meleg, hívogatóan csalogató szoba kiválóan megteszi. A sejtelmes, buja vágyakat keltő érzést még lehet fokozni is. Például azzal, ha rendelkezik néhány pihe-puha párnával kibélelt, meghitt kis zuggal is.

Társasjáték fajták - Buliszervíz

Társasjáték fajták #2

“…két vagy több személy által játszott játék…”

Hát igen. Van olyan társasjátékfajta, ami akkor igazán élvezetes, ha csak ketten űzik, mégpedig konkrétan te – meg a kedvesed.

Hancúr Párbaj

Társasjáték fajták #3

“…amelyben a részt vevő játékosok az adott játék szabályainak betartásával…”

Van az úgy, hogy a szabályok néha jól jönnek. Méghozzá azért jönnek jól, mert vezetnek. A játékosoknak – nektek – pedig nem kell foglalkoznia azzal, hogy bármelyikük is irányítson, elég, ha követik az utasításokat.

De az is előfordulhat, hogy a szabályok csak eleinte kellenek. Ha már kellően felforrósodott a hangulat, előfordulhat, hogy az agyatok helyett az ösztöneitek veszik át az irányítást. És akkor pont az a jó, ha letértek a megadott ösvényről, és az érzéseitekre – érzékeitekre – bízzátok magatokat. Ez persze akkor már megint egy másik társasjátékfajta lesz.

Páros Játszma

Társasjáték fajták #4

“… valamilyen cél elérésére törekednek…”

No persze, valóban. Valamilyen cél mindig kell, hogy legyen. Valaminek, valami jóóó dolognak ott kell lebegnie a szemünk előtt. Lehet ez például a lehető legforróbb együttlét a pároddal. Az erotika kiváló vonzerő, és az élvezetnél izgalmasabb célt nehéz elképzelni.

Hátsó Gondolatok Társasjáték

Társasjáték #5

“… rendszerint egymással versenyezve

Ez már egy fogósabb kérdés. Valóban a legtöbbször az a cél, hogy legyőzzük a másikat? Vannak olyan felnőttes társasjátékfajták, amelyekre ez az állítás korántsem feltétlenül állja meg a helyét.

Van ugyanis, amikor inkább az a cél, hogy minden résztvevő nyerjen. Ez is egy különleges felnőtt társasjátékfajta. (Konvencionálisabb társasjátékok esetében ezt a fajtát hívják úgy, hogy kooperatív, vagyis együttműködő stratégiát alkalmazó típus.)

De még tovább megyek: olyan társasjátékfajta is létezik, ahol a játékosnak bizony éppenséggel pont ellenkező a célja. Mégpedig nem más, hogy ő maga legyen az, aki elbukik és legyőzetik.

Igen, a társasjátékoknak – és azon belül a felnőtt társasjátékoknak – számos fajtája létezik, amit az okos emberek szépen, ügyesen összegyűjtögettek.

De vannak olyan társasjátékok, amelyeket nem igazán lehet mindenféle előre gyártott kategóriába gyömöszölni. És vannak olyan emberek, akik abba a kategóriába tartoznak, hogy nem szeretik a kategóriákat.

És ki tudja? Lehet, hogy te/ti is éppen ebbe a kategóriába tartozol/tartoztok. Szerencséseknek mondhatjátok magatokat! Gyertek, nézzetek körül, hátha itt megtaláljátok, amire igazán vágytok!

* Utolsó megtekintés: 2020-02-11

Túlélők Viadala