Posted on

Túlélési praktikák pároknak

Túlélők viadala társasjáték

Az embereknek egyik legfőbb szükséglete a társas kapcsolat más – lehetőleg minél több – emberrel.

Mondják, hogy társas lények vagyunk, ugyebár. Minél nagyobb a szociális hálónk, annál nagyobb előnyökhöz juthatunk, és persze annál királyabbak vagyunk.

De tudod, mi ebben a szomorú?

Az, hogy lassan több energiát szánunk arra, hogy számunkra idegeneknek a jó arcunkat mutassuk, mint arra, hogy kedvesek legyünk párunkhoz. Igen, ez is egy köztudott jelenség. Minél közelebb áll hozzánk valaki, annál kevésbé “játsszuk meg” magunkat és teszünk erőfeszítéseket azért, hogy neki tegyünk a kedvére.

Túlélési praktikák pároknak – egymás közelségének elviselése

Teszteld azt, hogy mennyire számít neked a kedvesed! Nézd meg, hogy valóban ti vagytok egymás számára az örök igazi! Tudod, akivel jóban, rosszban, egészségben, betegségben, mindörökre…

Hogyan lehet ezt a legkönnyebben ellenőrizni?

A válasz rendkívül egyszerű. Végy egy vészhelyzetet. Vagy még az sem kell, vegyél egy simán, hosszú hetekig tartó pokoli időjárást. Amikor egész egyszerűen nem teheted vagy nincs kedved kitenni a lábadat a lakásból.

Mennyi ideig tudod élvezni – sőt! akár csak elviselni is – pusztán kedvesed társaságát? Csak csupán vele érintkezni, beszélni és tekintettel lenni egymás igényeire a kellemes együttlét érdekében?

Hancúr párbaj társasjáték
Túlélők Viadala

Túlélési praktikák pároknak – használd – és élvezd! – ki a másik társaságát!

Gondold végig, milyen szórakozási lehetőségek állnak rendelkezésre heteken keresztül kizárólag otthonodon belül. És ezek közül hány olyan van, amit magányosan űzhetsz – és hány olyan, ami párosan élvezetes igazán?

Mert ugye ilyenkor lehet netezni, meg tévézni, olvasni… meg pornót nézni… Megannyi magányos (és némelyik kissé patetikus) tevékenység. Valljuk be, ezekre azért előbb-utóbb mindenképpen ráun az ember.

És mit lehet tenni, ha már megvolt minden ilyesmi, de nem bírjuk már tovább?

Ideje valami olyasvalami (valaki) után nézni, ami (aki) nem kiszámítható. Akiben mindig ott a potenciál, hogy nem úgy fog reagálni, ahogyan várnánk.

Túlélési praktikák pároknak – fedezzétek fel újra egymást!

Mert hiába hiszed azt, hogy szerelmed nem képes már semmi újat mondani neked – hidd el, nem így van. Egy másik, önálló aggyal, ezáltal gondolkodással bíró lény bármikor képes lehet meglepetést okozni neked. És ebből következik, hogy a vele való, felnőttes társas játék – társasjáték – fog tudni érdekességet, izgalmat, szórakozást nyújtani neked. És neki is, azaz ti, egymásnak, kölcsönösen.

És együtt, közösen felfedezhettek új világokat, új helyzeteket, új szerepeket, új megmérettetéseket. Szerezhettek magatoknak és a másiknak új, intim, erotikus élményeket, tesztelhetitek, hogy valójában mennyit tudtok egymásról. De simán csak jót nevetgélhettek együtt, egymással, mindenféle furmányos, merész kvízjátékokkal is.

És ki tudja? Lehet, hogy pont egy ilyen helyzet segít újjáéleszteni egymás iránti érzelmeiteket, érdeklődéseteket. Megtanulhatjátok érezni és értékelni a másik testét, azokat az élvezeteket, amiket egymásnak nyújtani tudtok.

Mi lenne, ha vészhelyzet lenne, és otthon kellene maradnotok, kettesben összezárva?

Vagy mi lenne, ha nem lenne vészhelyzet, és egyszerűen otthon maradnátok, kettesben, összezárva? És mindezt élveznétek is?